Zorg

Vanaf de eerste graad besteden we aandacht aan leerlingen die zorg nodig hebben. Heel wat preventieve zorgmaatregelen worden toegepast in de les. Enkele voorbeelden:

• De leerkracht controleert of de leerling op het juiste spoor zit bij een individuele opdracht.
  • De leerkracht geeft de leerling geoptimaliseerde cursussen met overzichtelijke en gestructureerde tekst.
  • De leerkracht stelt schema's van leerstofonderdelen ter beschikking, die veel tekst bevatten en/of cotroleert de schema's die de leerling zelf maakt.
  • De leerkracht leest de vragen van een taak of toets voor en verduidelijkt indien nodig.
  • De leerkracht controleert of de leerling alle vragen van een kleine of grote opdracht beantwoord heeft, voor hij/zij afgeeft.
  • De leerkracht maakt de cursus en de opdrachten op in een dyslexievriendelijk lettertype.
  • De leerkracht dicteert geen vragen of opdrachten. De leerkracht noteert opdrachten steeds op het bord of op papier.
  • ...
  • Klik hier voor een volledige lijst van zorgmaatregelen.

Als de leerling nood heeft aan extra zorg, dan kijken we samen met de leerling, ouders en leerkrachten welke extra maatregelen nodig zijn. Enkele opties zijn:

• Zorgklas tijdens proefwerken - Meer tijd om aan een proefwerk te werken.
  • Het gebruik van Sprint tijdens de examens - Digitaal laten voorlezen van examenvragen.

Als alle bovenstaande maatregelen nog niet voldoende zijn, dan kunnen wij ook zorg op maat van de leerling voorzien. Dit gebeurt vaak bij leerlingen die G.On.-begeleiding hebben.