Pastoraal

Welke zijn momenteel de muzikale tonen op jouw MP3 speler of iPod? Een mengeling van zowat alles door elkaar, of heb jij een uitgesproken smaak? Zoals: HIP HOP; METAL, ROCK, PUNK, RAP, RB, POP, FOLK, KLASSIEK ...


Er bestaat nogal verschillende stijlen en genres. Het ene ligt je meer dan het andere. Je hoeft geen muziekschool te volgen om muziek te begrijpen want liederen spreken voor zich.


Muziek zal dan ook de rode draad vormen doorheen het jaarthema 'Akkoord?! Daar zit muziek in.


Het woordenboek zegt letterlijk over een ‘akkoord’: “een akkoord is de samenklank van drie of meer tonen, die zodanig samenklinken dat zij voor het muzikale oor samensmelten tot een gestalte”.


Naast het muzikale, betekent ‘akkoord’ ook nog een overeenkomst. Je kan ook met iets akkoord gaan. Akkoord? We hopen dat onze akkoorden duurzaam zijn, niet alleen voor vandaag, morgen of dit schooljaar. Maar ook voor de komende jaren en hopelijk voor de rest van ons leven. Maar wat is duurzaamheid?


Het woordenboek zegt duurzaamheid is van lange duur, gaat niet snel kapot of bederf niet snel en is voor het milieu weinig belastend.


Wij gaan voor duurzame akkoorden! Akkoord?!

   
© 2014 Sint-Vincentius Kerkstraat 86 8570 Anzegem Tel.: 056 69 45 30 Fax.: 056 68 16 54 info@vincentiusanzegem.be

PRIKBORD