Voor leerlingen, Door leerlingen!

Wat?

De leerlingenraad organiseert niet alleen activiteiten die iedereen gezellig samen brengen zoals ons jaarlijks ontbijt op de dag van de jeugdbeweging. We bespreken vooral bruikbare ideeën en opmerkingen van de leerlingen over het dagelijks leven op school. Na overleg wordt er dan bepaald welke opmerkingen belangrijk zijn om verder uit te werken en voor te leggen aan de leerkrachten en directie. De leerlingenraad functioneert dus als een advies - en communicatieorgaan naar directie, personeelsleden, adviesraad en andere beleidsorganen toe.

Hoe?

Onze leerlingenraad werkt per graad die minstens één keer per maand vergaderen. Tijdens deze vergaderingen worden de voorstellen en ideeën besproken die de leerlingenraders bij hun klasgenoten hebben verzameld. De bruikbare ideeën en voorstellen uit de drie raden worden door vertegenwoordigers van iedere graad voorgesteld aan de pedagogische raad en de directie.

Wie?

Alle jaren en graden worden vertegenwoordigd!
Elke graadraad wordt actief ondersteund door enkele leerkrachten en opvoeders.

Voor de eerste graad werden volgende leden verkozen: Michelle en Margaux (1A1), Laura en Nelle (1A2), Louise en Sarah (1A3), Manon en Laura (1B1), Ester en Yoni (1B2), Karsten en Ian (2STV1), Aurélie en Britt (2STV2), Brontië en Mélanie (2TW), Julien en Maurits (2MVV1), Liesl en Florentine (2MMV2) met de hulp van mevr Vanherreweghe en mevr Archie

De tweede en derde graad werken op basis van vrijwilligers, liefst twee leerlingen per klas.

In de tweede graad hebben we Evy en Amber (3VV1), Rhune en Romanie (3VV2), Tamara en Gilly (3STW1), Morgane, Chiara, Febe en Britt (3STW2), Marthe en Laura (4STW1), Lotte, Lauren, Bo, Julie en Ulrike (4STW3) met de hulp van mevr Notebaert en mevr Archie.

Voor de derde graad kunnen we rekenen op Eline, Anouk, Louise en Charlotte (5STW1), Michiel en Jade (5STW3), Elien, Emilie, Niels en Emiel (5TW), Joyce (6STW1), Savannah en Elke (6STW2), Lore en Emma V (6STW3) met de hulp van mr Velghe en mevr Archie.

Resultaten?

Dankzij de leerlingenraad …

• werden de kluisjes uit de gang gehaald.
  • is er meer muziek op de speelplaatsen tijdens de middagpauzes.
  • werd het uniform afgeschaft.
  • kwamen er meer banken op de speelplaats.
  • zit er gewone cola in de automaten.
  • kreeg de schoolwebsite een modern jasje.
  • helpen we mee aan de Open Dag.
  • organiseerden we destijds onze eigen Music for Life.
  • zijn er klokken in ieder klaslokaal.
  • kwamen er luchtverfrissers en spiegels in de toiletten van de eerste graad.
  • is er de vriendjesweek naar aanleiding van Valentijn op de eerste graad.
  • organiseren we het jaarlijks ontbijt voor de Dag van de Jeugdbeweging.
  • werd het gsm – gebruik toegelaten tijdens de pauzes, met zelf opgestelde regels.

Ben je leerling op onze school?
Heb je een belangrijke opmerking of een goed idee?
Vertel het aan één van de leerlingenraders!