Infodagen - reservatie

Op zaterdag 9 maart (10u tot 18u) en op vrijdag 31 mei (17u tot 21u) zijn jullie welkom op onze campus voor een persoonlijke rondleiding.
Reserveer hier je rondleiding waarbij je kan kennismaken met onze campus en ons studieaanbod en je de warmte van onze kleinschalige, groene en zorgzame school kan voelen.



Stadsbezoek Waregem basisoptie Economie

In de maanden januari en juli zijn er solden. Dat betekent dat je producten veel goedkoper kan aankopen, van -20%, tot -50% en zelfs tot -70%. Met basisoptie economie gingen we op stap in Waregem om de verschillende kortingen te vinden. We merkten dat er tijdens de solden niet echt sprake is van koppelverkoop. Koppelverkoop gebeurt wel tijdens de sperperiode, waarbij er nog geen echte koopjes mogen aangeboden worden. Ook op het einde van de koopjesperiode kan je soms een extra korting krijgen als je meerdere producten aankoopt. Dit zijn dan vooral de laatste dagen van januari of juli. Bij veel winkels, zoals bij de opticien, kan je de aankondiging van solden al zien aan het winkelraam. Op die manier proberen de verkopers klanten naar hun winkel te lokken. In de winkels worden vaak kleurcodes gebruikt om de korting aan te duiden, of komt er een mindere prijs op het etiket. De grootste koopjes in Waregem vonden we vooral in kledingzaken. We stelden ook vragen aan de verkoopsters. Ze waren heel vriendelijk en duidelijk in hun uitleg. Blijkbaar mogen de winkelverkopers de prijsverminderingen niet zelf bepalen, maar doen de ondernemers van de zaak dat. Natuurlijk proberen ze om hun producten, zelfs in de koopjesperiode, nog met winst te verkopen. Maar, ook dan kan je nog heel wat voordeel doen om mooie spulletjes te kopen voor een veel lagere prijs. Dus, wil je je slag slaan, hou dan wat tijd vrij voor de volgende koopjesperiode van juli.

Verslaggevers
Jasper Duboccage en Marguérite Pannecoucke
2e jaar economie

Alle Foto's[powr-social-media-icons id="edfce785_1633348415"]